Συνεχιστής του έργου που επιτέλεσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος σε περίπτωση που καταφέρει να εκλεγεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη Cyprus Times.

Όπως σημείωσε ο Πανιερότατος κληθείς να παραθέσει το όραμά του εάν και εφόσον καταλάβει τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα, έχει σκοπό να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄.

«Σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω και να επεκτείνω το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας μας, με πρώτη προτεραιότητα τους φοιτητές και τους νέους. Η δημιουργία φοιτητικών εστιών και στη Λευκωσία εκεί που υπάρχουν πανεπιστήμια θα είναι ένα από τα πρώτα έργα μας» σημείωσε.

Ερωτηθείς, εάν υπάρχουν ήδη οι σχεδιασμοί και χώροι για την ανέγερση των εστιών, επισήμανε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει αρκετές περιουσίες και αυτό το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου. «Πολλοί εκμεταλλεύονται τους φοιτητές με τόσο ψηλά ενοίκια, έτσι θα πρέπει να δώσουμε λύσεις για επίλυση του προβλήματος» είπε.

«Επίσης, είναι η τοποθέτηση μου απέναντι στην πρόοδο και την τεχνολογία, για να βρούμε απαντήσεις για τον κόσμο που τις ζητά στα σύγχρονα προβλήματα όπως είναι αυτά της βιοτεχνολογίας. Να εξακολουθήσει να έχει φωνή η εκκλησία στο εθνικό μας θέμα και να μείνει αμετακίνητη η τοποθέτηση μας απέναντι στη διελκυστίνδα Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Μόσχας. Δε θα πρέπει να φύγουμε από τη σταθερή υποστήριξη μας απέναντι στο Πατριαρχείο» είπε.

Απάντησε ταυτόχρονα και σε όσους κατηγορούν την εκκλησία ότι αναμειγνύεται με επιχειρήσεις, λέγοντας ότι αυτό γίνεται για να δίνεται περισσότερη βοήθεια στον λαό.

«Εφόσον οι περιουσίες μας αποδίδουν χρήματα, αυτά τα χρήματα δεν θα φυλαχθούν, αλλά θα επιστρέψουν πίσω στο λαό μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού μας έργου» ξεκαθάρισε.